obrazek loga jednostki
treść strony

Hel, 19.12.2022 r.

 

ZAPYTANIE OFERTOWE NA PRZYGOTOWANIE I DOSTARCZENIE 15 POSIŁKÓW DZIENNIE DLA DZIECI I MŁODZIEŻY W ZESPOLE SZKÓŁ OGÓLNOKSZTAŁCĄCYCH W HELU ORAZ 15 POSIŁKÓW DZIENNIE DLA OSÓB DOROSŁYCH WYMAGAJĄCYCH POMOCY.  RAZEM DO 30 POSIŁKÓW DZIENNIE Z MOŻLIWOŚCIĄ ZWIĘKSZENIA LUB ZMNIEJSZENIA ILOŚCI POSIŁKÓW W ZALEŻNOŚCI OD BIEŻĄCYCH POTRZEB ZAMAWIAJĄCEGO.

Do niniejszego postępowania nie stosuje się przepisów Ustawy z dnia 11 września 2019 r. Prawo zamówień publicznych (tekst jednolity: Dz.U. z 2022 r. poz. 1710). Wartość zamówienia nie przekracza określonej w art. 2 ust 1 pkt 1 tej ustawy, wyrażonej w złotych, kwoty 130 000,00 PLN. Zamówienie jest prowadzone w trybie zapytania ofertowego w celu zachowania zasady konkurencyjności.

1. Przedmiot zamówienia:  przygotowanie i dostarczenie 15 posiłków dziennie dla dzieci i młodzieży w Zespole Szkół Ogólnokształcących w Helu oraz 15 posiłków dziennie dla osób dorosłych wymagających pomocy. Razem do 30 posiłków  dziennie z możliwością zwiększenia lub zmniejszenia ilości posiłków w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego.

Zamawiający nie ponosi konsekwencji za zmniejszenie ilości posiłków.

Liczba dzieci i młodzieży oraz osób dorosłych może być weryfikowana z 3 dniowym wyprzedzeniem.

Dożywianie dzieci i młodzieży oraz osób dorosłych odbywać się będzie od poniedziałku do piątku  w okresie: od 09.01.2023 r. do 31.12.2023 r.

Wykonawca przygotowywać będzie posiłek składający się z zupy, drugiego dania i kompotu.                                                                                        

Wykonawca będzie podawał tygodniowy jadłospis wraz z jego kalorycznością do wiadomości kierownika Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Helu.

Posiłki muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności.

Obiady dostarczane będą w godzinach 12:25-15:00.

Wykonawca będzie przygotowywał i dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno-epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz poniesie odpowiedzialność za ich przestrzeganie.

Harmonogram dostarczania posiłków Wykonawca ustali z kierownikiem Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Helu.

Obiady przygotowywane będą w ilościach określonych przez Zleceniodawcę.

W przypadku wcześniej nieprzewidzianym Zleceniodawca może zgłosić zamówienie na obiady, najpóźniej trzy dni przed terminem ich wydawania. Należna kwota za zamówione obiady płatna będzie z dołu do 10 dnia każdego miesiąca na podstawie wydanych kart obiadowych przez Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Helu wg schematu: „ osoby wymagające tej formy pomocy (odcinek karty obiadowej) x cena obiadu”.

2. Termin realizacji zamówienia: od 09.01.2023 r., do 31.12.2023 r.

3. Miejsce i termin złożenia oferty: 03.01.2023 r., godz. 15:30, e-mailowo na adres: kontakt@mopshel.pl
lub drogą pocztową na adres:

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Helu

ul. Kuracyjna 1

84-150 Hel

4.Termin oceny ofert: 04.01.2023 r., godz.12:00;

5.Warunki płatności: przelew w terminie 7 dni od otrzymania faktury;

6.Osoba upoważniona do kontaktu z wykonawcami/dostawcami:

Irena Lenc tel. 58 6777 279; Agata Osiewała tel. 58 6777 276

7.Sposób przygotowania oferty: ofertę należy sporządzić w formie pisemnej, w języku polskim. Kopertę z ofertą, e-maila opisać dodatkowo:  przygotowanie i dostarczenie 15 posiłków dziennie dla dzieci i młodzieży w Zespole Szkół Ogólnokształcących w Helu oraz 15 posiłków dziennie dla osób dorosłych wymagających pomocy.  Razem  do 30 posiłków  dziennie.

8. Dostawa na koszt wykonawcy.

Załącznik:

    Formularz –ZAŁĄCZNIK NR 1 DO ZAPYTANIA OFERTOWEGO.

 

Kierownik Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Helu

Irena Lenc

Załączniki do pobrania

L.p Plik Format Rozmiar Użytkownik Data dodania Liczba pobrań
1 załącznik obiady 2023.doc doc 38 KB Agata Osiewała 2022-12-20 08:29:43 160

Metryka

Akcja Użytkownik Data
Dodanie dokumentu Agata Osiewała 2022-12-19 11:30:56
Ostatnia aktualizacja Agata Osiewała 2022-12-20 08:29:45
Autor dokumentu Irena Lenc 2022-12-19